Info om Drake

Rapparen, låtskrivaren och skådespelaren Drake heter egentligen Aubrey Drake Graham. Han är född den 24 oktober 1986 i Kanada i staden Toronto.

Karriären som skådespelare

2001 fick Drake rollen i en kanadensiskt serie vid namn ”Degrassi: The next generation”. Han skulle spela som en Jimmy Brooks. Jimmy Brooks är en basketstjärna i skolan som sedan olyckligtvis blir handikappad då han blir sittandes i en rullstol. Han blev handikappad på grund av att han blev skjuten, av en klasskamrat. Drakes roll som Jimmy tog slut år 2009 då Jimmy tog examen. Det var hela 138 avsnitt som Drake spelade sin roll som Jimmy Brooks. Det inte många vet om är att Drake låna ut sin röst till den animerade filmen Ice Age: Continental drift. Där spelade han rollen som en tonårsmammad som heter Ethan.

Album

Artisten Drakes första album blev ‘’Thank me later’’ som gjordes 2010. Detta albumet gick raka vägen till förstaplatsen i USA på Billboard 200’s, han belönades med platina. Drakes andra album ‘’Take care’’ som gjordes 2011, detta albumet toppade listorna i USA och i Kanada som innehöll ‘’Take care’’, ‘’The motto’’ och ‘’Make me proud’’. 24 september 2013 skapades och släpptes Drakes mest framgångsrikaste låtar i albumet ‘’Nothing was the same’’. Dessa låtar som blev framgångsrika var ‘’Hold on, we’re going home’’ och Started from the bottom’’.

Familjen och skolan

Drakes far vid namnet Dennis Graham var en trummis för Jerry Lee Lewis. Drakes farbror var en basist för rockbandet Sly and family stone. Inte var det endast hans far och farbror som intresserades av musikbranschen, utan Drakes mor Sandi kommer även från en musikalisk släkt. Man kan säga att Drake och hans familj har ett unikt arv. Drake själv har ett unikt religiöst och etniskt arv. Hans mor är vit, judisk och kanadensisk och hans pappa är en afroamerikansk katolik. När Drake var fem år gammal så beslöt sig hans mor och far att gå ifrån varandra. Det var hans mamma som uppfostrade Drake i Toronto efter skilsmässan. Det var då som han började delta på en judisk skola. Han hade med sig ofta en speciell judisk måltid som kallas för Bar Mitzvah, när Drake och hans mor skulle fira in den judiska semestern tillsammans. Något som gjorde Drake starkare var att vara annorlunda. Högskole upplevelsen för honom gjorde så att han kände sig annorlunda. Han är svart och är judisk, vilket många i skolan inte förstod hur det var. Drake hoppade av sin skola för att satsa allt på skådespelarkarriären.

Utmärkelser

År 2017 vann Drake Grammy-utmärkelser för sin låt ‘’Hotline bling’’ i kategorin bästa rapp sången och bästa rap/sångföreställningen. I maj 2017 var Drake den stora vinnaren på Billboards Awards. Hela 13 priser tog han hem den dagen.

Utmärkelser

2016 i oktober slog artisten rekordet för dem mest flesta America Music Award Nominations. Han fick 13 nomineringar och denna siffra bröt Michael Jacksons rekord som låg på 11 nomineringar, Michaels rekord höll från 1984 till 2016. Från sin första nominering som han fick 2010 har han nu totalt fått 21 nomineringar.