Jimmy Fallon

Jimmy Fallon är en programledare, skådespelare och musiker som idag är som mest känd för att vara programledare. Mellan 2009 och 2014 hade han sin egna talkshow ’late night with Jimmy Fallon’ men valde 2014 att ta över som programledare för ’The tonight show’ efter Jay Lenno istället. Han föddes 1974 i New York. Intresset för komedi började redan som barn då han tyckte om att titta på Saturday night live, han visste förstås inte då att han några år senare själv skulle få vara en del av programmet även fast det är troligt att det var en önskan han hade redan då. I High school bestämde han sig för att det var dags att ta intresset för komedi ett steg längre och han började då med stad up. På college så valde han att läsa datavetenskap men insåg att det inte alls var det som han ville hålla på med så han valde därför att hoppa av college och började då istället med att satsa på att bli stand up komiker vilket han bestämde sig för att göra i Los Angeles.

Från stand up till egen talkshow

Hans hårda arbete skulle verkligen löna sig för 1998 fick han bli en del av saturday night live. Han flyttade då tillbaka till New York efter att ha imponerat med att efterlikna Adam Sandler på sin audition. SNL är ett direktsänt humorprogram där skådespelarna framför olika sketcher. I USA är programmet 90 minuter men i Sverige bara 60 minuter, detta beror dels på reklamen men också att vissa delar av programmet blivit nerklippt när det ska visas för den internationella publiken. Fallon imponerade stort under de år som han var en del av SNL genom att efterliknande kända personer allt från Robert De Niro till Chris Rock. Han gestaltade också många helt nya karaktärer och fick genom åren mycket beröm för hur rolig han var. Förutom SNL så har Fallon också medverkat i många filmer genom åren allt från Fever pitch till Factory girl. Han har också fått äran att vara programledare för bland annat MTV movie award och golden globe.

Jimmy Fallon

2008 bekräftades det att han skulle få sin egna talkshow ’Late night with Jimmy Fallon’ och då ta över för Conan O’Brian. Han kände förstås mycket press för att verkligen lyckas göra ett bra jobb och till en början fick han ganska mixade recensioner. Det skulle ta en stund men sedan började folk verkligen gilla honom och tittarsiffrorna skulle börja öka kraftigt. Förutom att intervjua sina gäster så valde han också att fortsätta satsa på komedin. I varje avsnitt så kan man se en humorvideo och att han spelar någon form av spel med sina gäster. Hans annorlunda koncept fick honom såklart fick honom att sticka ut och det är därför inte alls konstigt att publiken tillslut började älska honom. 2013 kom beskedet att han skulle ta över The tonight show efter Jay Leno. Idag bor Fallon i New York och är gift med producenten Nancy Juvonen, de har varit gifta sedan 2007. Tillsammans har de två barn födds 2013 och 2014.