Jimmy Kimmel

James Christian Kimmel är född 13 november år 1967 och är en programledare, komiker och TV-producent i USA. Jimmy Kimmel föddes i Brooklyn och han är den äldsta av tre syskon från föräldrarna Joan och James.

I vuxen ålder så gifte sig Kimmel med en kvinna vid namn Gina Maddy och tillsammans fick de två barn, en dotter vid namn Katherine och en son vid namn Kevin. Paret skilde sig dock år 2002 efter ett förhållande som varade i 14 år. Jimmy gifte om sig med Molly McNearney år 2013 efter ett par år av dejting. Paret träffades genom hans nuvarande program, Jimmy Kimmel Live, där hon är medförfattare. Paret har tillsammans en dotter vid namn Jane och en son Billy som tyvärr föddes med ett hjärtfel.

Jimmy Kimmels karriär

Jimmys karriär började inom morgonradio där han blev sparkad ett par gånger innan han till slut startade sin egen radioshow. Därifrån så kom han även att medverka i ”Kevin and Bean morning show”  under loppet av fem år. Där var han dock känd som ”Jimmy The Sports Guy”. Efter sitt avslut så gick han vidare till kanalen Comedy Central där han började med stand up. Tillsammans med Ben Stein som han ofta gästade med så vann de även en Emmy för Best Game Show Host. Han började även gästa och producera sin egen show på Comedy Central som kallades för The Man Show. Hans stora succé med showen öppnade upp en dörr för honom inom producent-världen då han senare kom att producera flera andra program. Det tog inte lång tid innan Jimmy Kimmel valdes att blir programledare för fler shower både för Comedy Central och utanför kanalen. Samma succé hade han även då han gästade program. Hans karriär steg dock ännu mer då han 2003 startade sin egen talkshow, Jimmy Kimmel Live.

Jimmy Kimmel Live

Jimmy Kimmel Live är en Night Talkshow-program som trots sitt namn inte har varit live sedan 2004. Första avsnittet sändes 26 januari 2003 och Jimmy, som leder och producerar programmet, bjuder över människor från kändisvärlden för att diskutera aktuella saker inom showbusiness. Programmet presenteras av Jackhole Production i samarbete med ABC studios och har sedan sin först sändning vunnit tre Emmy priser.  Programmet har på grund av Jimmy Kimmel hamnat i blåsväder ett antal gånger då programledaren sagt kontroversiella ting i sändning som tittarna inte mottog på ett bra sätt. Detta har även lett till en stor protest som samlade över 100 människor att protestera för att få ner talkshowen och Jimmy Kimmel sparkad. Protesterna samlade tillräckligt många röster och signaturer för att tas vidare till det Vita Huset dock har Jimmy fortfarande sitt jobb och programmet har i dagsläget 17 säsonger och 2 655 avsnitt. Programmet har hittills haft gäster så som Will Ferell, Jennifer Aniston, Jason Bateman, Kristen Bell och många fler. Det är även i bakgrunden av detta program som hans barn, Katherine och Kevin, jobbar. Hans fru, kusin, barndomsvän och andra nära släktningar medverkar också i produktionen. Alla avsnitten av hans populära och framgångsrika talkshow går enkelt att hitta på abc.go.com.

Jimmy Kimmel Live