Kim Kardashian

Då var det dags för nästa bäst betalda tv-profil från 2016. Så här långt har jag skrivit om profiler som Gordon Ramsay, Dr Phil samt Ellen DeGeneres. Näst ut väntar nu den älskade och hatade Kim Kardashian. Kim föddes den 21 oktober, 1980 och är ett av totalt fyra syskon. Hennes föräldrar skiljde sig under 1991 varpå hennes mor gifte om sig året därpå med OS-medaljören Bruce Jenner, idag Caithly Jenner. Kims far representerade OJ Simpson under den omtalade rättegången som hölls 1994 då Simpson var en nära vän till familjen men också Kims gudfar. Hennes far gick bort under 2003 efter att ha förlorat slaget med cancer.

Som 19-åring rymde Kim för att gifta sig med musikproducenten Damon Thomas, ett äktenskap som skulle hålla i tre år, innan Thomas ansökte om skilsmässa. Kim hävdade senare att skilsmässan kom som en följd av både fysisk och psykisk misshandel gentemot henne från Thomas. Under denna period var Kardashian också en god vän och stylist till Paris Hilton och det var genom henne som Kim fick känna på rampljuset för första gången.

Stora “genombrottet”

Under februari 2007 “dök” en porrfilm upp som Kim hade spelat in med Ray J under 2003. Det uppgavs att någon hade kommit över filmen och sedan läckt ut den. Kim stämde Vivid Entertainment som distribuerade filmen under namnet Kim K Superstar. Hon drog senare tillbaka sin ansökan efter att parterna hade gjort upp i godo, där hon fick $5 miljoner som ersättning för sveda och värk som filmen ska ha skapat. Senare samma år började man sända reality showen “Keeping up with the Kardashians, där Kim tillsammans med sin mor och styvfar och hennes syskon Kourtney, Khloé och Rob Kardashian medverkade tillsammans med halvsystrarna Kendall och Kylie Jenner. Detta skulle visa sig bli en enorm succé för produktionsbolaget E! Under 2016 sändes den tolfte säsongen av denna show, som nu blivit den längsta reality serie som sänts i TV. Detta gör också, så klart, att de medverkande personerna i serien tjänar enorma pengar, men där Kim helt klart tjänar mest av alla. Under 2015 drog Kim in över $52,5 miljoner på sina olika framträdanden i TV, något som nästintill upprepades under efterföljande år där hennes årsinkomst landade på $51 miljoner. Detta gör Kim Kardashian till en av de bättre betalda tv-stjärnorna i amerikansk tv. Omräknat till svenska kronor blir detta en årslön på 464 miljoner, eller 1,27 miljoner kronor per dag. Inte illa för någon som lever sitt normala liv och har ett gäng kameror som följer en vart man än går. Jag skulle mer än gärna avvara ett par år att mitt liv och ha någon som följde mig med en kamera, om jag också kunde få en miljon kronor om dagen.

Visst har hon bra betalt men hon är fortfarande inte i närheten av de som har bäst betalt av alla, som Dr Phil med sina $88 miljoner per år eller Simon Cowell som under fjolåret lyfte hela $95 miljoner för sina framträdande i olika talangprogram som X-factor och Brittans Got Talent.