Om skådisen Melissa McCarthy

Melissa McCarthy är en oerhört känd skådespelare internationellt sett. Hon föddes i USA årtalet 1970 på den 26:e dagen i augusti. Hennes fullständiga namn lyder Melissa Ann McCarthy. Förutom att vara skådespelare så är hon även en skribent, komiker, producent samt mode designer. Hon har under sin karriär fram tills nu fått flertalet olika priser och nomineringar för sina insatser som skådespelare och som person inom sina andra yrken.

Bland annat så har hon varit nominerad för två stycken Primetime Emmy Awards samt två stycken Golden Globes och även två Academy Awards. Dessutom så listade tidskriften Time Melissa som en av de 100 mest inflytelserika människorna i världen årtalet 2016. Hon har även flertalet gånger hamnat på listorna över de allra bäst betalda kvinnliga skådespelarna i hela världen.

Sin debut på film dukarna hade Melissa i det sena 1990 talet. Den första rollen som verkligen påverkade folk och gjorde henne ordentligt känd var rollen som hon hade i den så kända serien Gilmore Girls. Hon spelade där rollen Sookie St. James, bästa kompis till Lorelai Gilmore som var huvudpersonen i serien. Melissa var aktiv med denna serien mellan årtalen 2000 och 2007. Direkt efter detta så hoppade Melissa på en ny serie med namnet Samantha Who?. Där var hon aktiv i två och spelade en karaktär med namn Dena. Efter detta så hittade Melissa till komediserien Mike & Molly som hon var aktiv som huvudkaraktären Molly mellan årtalen 2010 till 2016. För denna roll har hon fått pris. Årtalet 2011 gjorde Melissa en succé i den så omtyckta komedi filmen Bridesmaids, till följd av detta så fick hon ännu en nominering. Efter denna succéfilm så började hon medverka i fler filmer med namn som The Heat, Identity Thief, Tammy, Spy samt The Boss.

Melissa har med sin make med namnet Ben Falcone skapat ett produktionsföretag som heter On the Day Productions. Med detta företag har de hjälpt till med skapandet av flertalet komedifilmer. Årtalet 2015 startade dessutom Melissa en klädlinje för just “större” kvinnor som henne själv som hon döpte till Melissa McCarthy Seven7.

Privatliv
Privatliv

Privatliv

Som tidigare nämnt är Melissa McCarthy gift med Ben Falcone som varit hennes pojkvän sedan länge innan giftermålet. Paret har varit gifta sedan den 8:e oktober årtalet 2005. Tillsammans så har de två stycken döttrar med namnen Vivian och Georgette. Vivian deras förstfödda kom till världen i maj årtalet 2007 och sedan tog den nästan 3 år tills Georgette anlände i mars årtalet 2010. Maken Ben brukar även dyka upp i filmer eller serier som Melissa medverkar i som betydligt mindre roller. Sådana tillfällen där man kan se henom är i serien Gilmore Girls samt filmer som The Heat, Bridesmaids och Spy.

Melissa har under hela sin karriär setts som en av de större skådespelarna inom skådespelar industrin men från starten av den lyckade komediserien Mike & Molly så sägs det att hon har gått ned hela 35 kilogram. Detta tackar hon en viss diet som går ut på att man äter mycket protein och lite kolhydrater. Samt regelbunden träning såklart och noggranna sömnrutiner.